Legame Studio

Tvrtka Legame Studio d.o.o. osnovana je 2015. godine s ciljem primjene i razvoja naprednih tehnologija povezanih s virtualnom stvarnošću (eng. virtual reality, VR).

Legame Studio d.o.o. pokrenuo je prvi studio za virtualnu stvarnost u Republici Hrvatskoj i jedan od prvih takvih studija u svijetu.
Osim toga, tvrtka se bavi i izradom virtualnog sadržaja – videa u 360°, 3D virtualnih simulacija te softverskih rješenja za njihovo prikazivanje.

U svome dosadašnjem poslovanju tvrtka je već uspješno završila niz složenih projekata s istaknutim tvrtkama i institucijama u Hrvatskoj i stvorila značajne reference te se profilirala kao tvrtka s najvećom paletom usluga vezanih za tehnologiju virtualne stvarnosti.

Odabir #1 Top Brendova

Stručni tim Legame Studia pomoći će Vam u kompletnoj logistici kako bi konačni proizvod ispunio Vaše ciljeve i očekivanja. Nudimo profesionalnu uslugu u svim fazama kreiranja sadržaja – od koncepata, preko pretprodukcije, snimanja, obrade pa sve do isporuke i distribucije – tu smo da udovoljimo Vašim željama i zahtjevima.

VR Opremanje i Savjetovanje

Opremanje i profesionalni rad s opremom za prikazivanje 360° Video i VR materijala.

360° Video Snimanje

Kompletna usluga snimanja 360° Video sadržaja visokih rezolucija u Monoscopic i 3D Stereoscopic izvedbi.

360° Video Obrada

Potpuna usluga obrade, editiranja i postprodukcije gotovih 360° Video materijala.

Izrada 360° VR Aplikacija

Prilagodba materijala za prikaz na društvenim mrežama, mobitelima i uređajima za virtualnu stvarnost.

Distribucija VR sadržaja

Savjetovanje i distribucija gotovih VR i 360° Video materijala bilo Digitalno ili putem Live Aktivacija.

Rezultati rada

Godine iskustva primjene virtualne tehnologije u različitim industrijama

Arheološki muzej

Tvrtka je u suradnji s Arheološkim muzejom u Zagrebu po prvi puta u Hrvatskoj predstavila rezultate arheoloških istraživanja pomoću virtualne stvarnosti.

Noć muzeja

Odlični rezultati suradnje s Arheološkim muzejem potaknuli su nastavak suradnje s muzejima, pa je tako Legame Studio d.o.o. u suradnji sa Samsungom i ostalim partnerima omogućio virtualnu šetnju po muzejima iz drugih gradova za vrijeme manifestacije Noć muzeja 2016. i 2017. u Zagrebu.

Znanstveni piknik

Popularizacija znanosti bila je i u fokusu projekta ostvarenog u suradnji s tvrtkom Profil Klett kada su posjetitelji manifestacije Znanstveni piknik 2016. uz pomoć usluga i opreme tvrtke Legame Studio d.o.o. mogli vidjeti koncept edukacije u budućnosti korištenjem tehnologije virtualne stvarnosti.

Rad sa školama i fakultetima

Osim na manifestaciji Znanstveni piknik 2016., s edukacijom uz pomoć virtualne stvarnosti mogli su se upoznati i đaci i studenti kada su djelatnici Legame Studio d.o.o. posjetili više škola i fakulteta prezentirajući ovu tehnologiju.

Izdvojeni komentari

Preporuke! Super iskustvo i za djecu i odrasle. Moj sin ne prestaje prepričavati gdje god stigne kako je plivao s Orkama. 🙂 Djelatnik izrazito strpljiv, simpatičan i pristupačan. Uskoro se opet vidimo, planiramo malo u Svemir! 😀

Lidija Šelaj Gvozdović

Ukratko savršeno, let svemirom, igranje igara, diže igranje na novu razinu, same pohvale!

Marko Kelnerić

Iako nisam bila sigurna koliko će mi se svidjeti virtualna stvarnost, vi ste jučer dobrano premašili sva moja očekivanja! Oduvijek sam se htjela izbliza susresti s orkom, a ako mi se ne ukaže prilika da to doživim uživo, vaša jučerašnja simulacija bit će i više nego dovoljna. Nevjerojatan je osjećaj zaroniti u podmorje i vidjeti ogromnog kita kako pliva pokraj vas. Zastrašujuće stvarno. Vidimo se uskoro u svemiru! Preporučit ću vas svima, svima, svima! 🙂

P.S. Hvala na ljubaznosti, strpljenju i odgovaranjima na mojih sto pitanja 😀

Bea Jagetic

Za svaku pohvalu, podmorje predivno,a za one malo hrabrije, preporuka horor, ko izdrži do kraja svaka mu čast! 😀

Ana Kovač

Nezaboravno virtualno iskustvo. Toplo preporucujem ako zelite na trenutak zaboraviti na brige. 🙂

Gabriela Vanja

Imate upit ili nas želite angažirati?

Stojimo Vam na raspolaganju

Što je VR?

Što je virtualna stvarnost?

Virtualna stvarnost (VR) je računalno simulirano okruženje koje kod osobe stvara privid da se nalazi na nekom mjestu koje se razlikuje od njegove stvarne fizičke lokacije putem trodimenzionalne slike koja okružuje korisnika i time mu daje potpuni doživljaj nekog mjesta ili situacije. Okruženje može biti stvarno ili zamišljeno a izrađuje se snimanjem 360° videa ili izradom u 3D računalnoj grafici.

Primjena VR tehnologije

Područja primjena same VR tehnologije su vrlo raznolika, od vojne industrije preko medicine, umjetnosti, turizma, treninga, obrazovanja pa do filmske industrije te industrije video igara. Posebno je atraktivno korištenje VR-a u marketinške svrhe jer nudi novi način plasiranja sadržaja koji pruža znatno bolji i intenzivniji doživljaj od klasičnih medija.

Razvoj VR tehnologije

Kroz povijest je bilo nekoliko pokušaja populariziranja virtualne stvarnosti, ali nikada ta inicijativa nije bila jaka kao sada. Gotovo svi najveći proizvođači tehnoloških proizvoda na tržištu predstavili su neki oblik uređaja za virtualnu stvarnost – od samih VR “naočala” i kontrolera pa do specijalnih odijela za praćenje i najmanjih pokreta te njihovo prenošenje u VR.

Imate upit ili nas želite angažirati?

Stojimo Vam na raspolaganju

// Nested mobile menu joshhall - START // Nested mobile menu joshhall - END